Γάμος

Moka - Patisserie - Snack - Cafe
Questions & Answers

Η πρόταση έγινε, το δαχτυλίδι τέλειο, η μέρα πλησιάζει… με τα γλυκά και την τούρτα γάμου τι θα γίνει;

Αφήστε το πάνω μας!

0
και πλέον σχέδια για να επιλέξετε
Facebook Album "Να ζήσετε"

Δείτε περισσότερα σχέδια στη σελίδα μας στο facebook

Q&A  για τα γλυκά γάμου

Στο σπίτι πρέπει να υπάρχουν γλυκά και λικέρ ως είθισται για τους καλεσμένους μας. Δεν υπάρχουν κανόνες συγκεκριμένοι. Τα λευκά σοκολατάκια, οι μαρέγκες ( μπεζέδες) , τα macarons, σοκολατένια σφηνάκια για το λικέρ! είναι αυτά που πρωταγωνιστούν.

Σίγουρα τα απαραίτητα κουφέτα, παραδοσιακά αμυγδάλου ή μοντέρνα με γεμίσεις που είναι η νέα τάση. Επίσης έξω από την εκκλησία μαζί με τις μπομπονιέρες συνήθως προσφέρουμε κάποια γλυκίσματα που είναι συνδυασμένα με τον στολισμό και το ύφος του γάμου. Cupcakes, Cakepops, μπισκότα ζαχαρόπαστας, macarons είναι αυτά που θα καλύψουν αυτό κομμάτι.

Εδώ φυσικά ανήκει, τί άλλο; Η τούρτα γάμου και το γλυκό που θα κεράσουμε στους καλεσμένους της δεξίωσής μας

Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα… αλλά πάντα αφού έχετε καταλήξει με τον στολισμό και το ύφος του γάμου ή έστω παράλληλα σε συνεργασία με τον wedding planner σας. Στο 1ο ραντεβού (τουλάχιστον 2 μήνες πριν τον γάμο), θα ασχοληθούμε με το γενικό στήσιμο και τα είδη που θα έχετε στον γάμο σας, σε επόμενο θα δούμε πιο συγκεκριμένα, χρώματα, στολισμό και γεύσεις. Τις ποσότητες μπορούμε να τις οριστικοποιήσουμε μέχρι και 1 εβδομάδα πριν τον γάμο σας.

Όχι. Η τελευταία τάση των μοντέρνων γάμων έχει αφήσει την παραδοσιακή τούρτα γάμου στην άκρη και δίνει βάση στο γλυκό που θα φάει ο καλεσμένος. Αυτό μπορεί να είναι, κομμάτι τούρτας, μια πάστα σε ότι σχήμα θέλετε, ένα γλυκό σε ποτήρι, ένα εντελώς διαφορετικό γλυκό… όπως PAVLOVA, millefeille, cheesecake… ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία!

Το μέγεθος της τούρτας δεν έχει καμία σχέση με το μέγεθος του γάμου και τον αριθμό των καλεσμένων. Οι καλεσμένοι σε κάθε περίπτωση θα φάνε το γλυκό που έχουμε ήδη ετοιμάσει για σερβίρισμα. Έχει να κάνει μόνο με το ύφος και τον στολισμό του γάμου σας.

Η τούρτα γάμου είναι ασφαλώς μία υπέροχη δημιουργία που θα διακοσμεί με τον πιο όμορφο τρόπο το χώρο και θα τραβά τα βλέμματα. Όπως και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του γάμου σας, έτσι και η τούρτα σας θα πρέπει να ανταποκρίνεται και να ταιριάζει στο στυλ και στα χρώματα του γάμου σας. Μια έρευνα στο internet θα σας δώσει πολλές ιδέες. Εμείς μπορούμε να φτιάξουμε ότι μας ζητήσετε. Μερικές ιδέες για τις κατηγορίες που θα ψάξετε είναι: wedding cake + ( vintage,  romance, naked, modern, flower κλπ). Αφού επιλέξετε το ύφος, σε συνεργασία με τον διακοσμητή σας και το ανθοπωλείο σας αποφασίζουμε της δικές σας λεπτομέρειες.

Σίγουρα παίζει ρόλο το είδος του σχεδίου, μιας και κάποια σχέδια είναι προτιμότερο να είναι σε αληθινή τούρτα, π.χ. naked τούρτες. Το κόστος είναι παραπλήσιο και η επιλογή γίνεται με βάση το ποια τεχνική θα δώσει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Σε γάμους έως 50 καλεσμένους, οπότε και αρκεί η ποσότητα μιας τούρτας για να σερβιριστούν οι καλεσμένοι, ίσως είναι προτιμότερη μια αληθινή τούρτα. Η αληθινή τούρτα έχει το μειονέκτημα του δύσκολου κοψίματος και σερβιρίσματος, λόγω μεγέθους και όγκου.  Το ομοίωμα δίνει αψεγάδιαστο αποτέλεσμα και σίγουρα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, μιας και δεν έχουμε ένα γλυκό να παραμένει σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος εκτεθειμένο σε παράγοντες όπως έντομα, σκόνη κλπ. Το πραγματικό κομμάτι γλυκού θα τοποθετηθεί στην τούρτα σας την ώρα της άφιξής σας στον χώρο, ως τότε εκτίθεται μόνο του το ομοίωμα. Παραδείγματα ομοιωμάτων μπορείτε να βρείτε σε όλα μας τα καταστήματα, σας περιμένουμε!

Εδώ η απάντηση είναι πάντα ανάλογη του ζητουμένου. Δηλαδή της δυσκολίας διακόσμησης και του χρόνου που απαιτείται, του μεγέθους και της πολυπλοκότητας. Μια τυπική τριόροφη τούρτα, ντυμένη με ζαχαρόπαστα και στολισμό με πραγματικά άνθη από το ανθοπωλείο σας, έχει κόστος περίπου, 80€. Ό,τι προσθέτουμε, προφανώς αυξάνει το κόστος, πχ δαντέλες, ζαχαρωτά λουλούδια, περίεργες γεωμετρίες κλπ.

Αυτό μπορεί να είναι, κομμάτι τούρτας, μια πάστα σε ότι σχήμα θέλετε, ένα γλυκό σε ποτήρι, ένα εντελώς διαφορετικό γλυκό… όπως pavlova, millefeille, cheesecake… ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία! Το σύνηθες είναι κομμάτι τούρτας. Σε περίπτωση γαμήλιου ομοιώματος, φτιάχνουμε μεγάλες τούρτες, κομμένες σε μερίδες έτοιμες για σερβίρισμα. Τυπικό κόστος είναι το 1€/μερίδα και διαφοροποιούνται ανάλογα με την ποσότητα και το είδος που θα επιλέξετε. Μην φοβηθείτε το budget στο γλυκό, υπάρχουν πολλά σημεία να κάνετε οικονομία σε έναν γάμο. Το γλυκό είναι από τα πιο μικρά έξοδα ενός γάμου, αλλά ένα σημείο που όλοι οι καλεσμένοι προσέχουν, για ένα γάμο των 200 ατόμων το γλυκό θα κοστίσει γύρω στα 200€!

Πρακτικά ότι σας αρέσει μπορεί να φτιαχτεί, μέχρι και γεύση μοχίτο με μάνγκο έχουμε φτιάξει! Ενδεικτικά: Κρέμα σοκολάτα, σοκολάτα, βανίλια, σοκολάτα καραμέλα, σοκολάτα φράουλα, κρέμα φράουλα, σοκολάτα μπανάνα, cheesecake, Ferrero, cookies, oreo, Bueno, λευκή πραλίνα, καπουτσίνο, μιλφέιγ… η λίστα πρακτικά είναι ατελείωτη!

Φυσικά! Αφού έχουμε καταλήξει στα βασικά θέματα της παραγγελίας και φτάσουμε στο θέμα της γεύσης θα σας ετοιμάσουμε ένα δειγματολόγιο με τις γεύσεις που θα μας πείτε ότι σας ενδιαφέρουν για διαλέξετε.

Εννοείται! Δεν έχετε να ασχοληθείτε με τίποτα άλλο μετά την παραγγελία σας.  Εκπαιδευμένο προσωπικό με κατάλληλο εξοπλισμό αναλαμβάνει την μεταφορά με ψυγεία, των γλυκών σας στον χώρο που θα μας υποδείξετε. Για χώρους εκτός Αλεξανδρούπολης υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση μεταφορικών 1€/χλμ.

Μην αγχώνεστε όλοι οι επαγγελματίες του χώρου ξέρουν την δουλεία τους και είναι εδώ για να σας βοηθήσουν. Διώξτε ευθύνες και έννοιες από πάνω σας και αναθέστε τις στους ειδικούς. Εσείς πρέπει να χαρείτε τον γάμο σας. Και μην ξεχάσετε να φάτε από την τούρτα που θα σας φτιάξουμε… αλήθεια! Τα μισά ζευγάρια με το άγχος της ημέρας ξεχνούν ή δεν προλαβαίνουν ακόμα να φάνε και να πιούνε!

Η ώρα η καλή!

Βάπτιση

 

Το μωράκι σας θα αποκτήσει όνομα! Η Βάπτιση είναι η πρώτη σημαντική του μέρα και πρέπει να είναι όλα τέλεια και πεντανόστιμα! Εμπιστευθείτε την πολυετή εμπειρία μας και όλα θα είναι όπως τα ονειρευτήκατε.

0
candybar βάπτισης ετησίως
Facebook Album "Να σας ζήσει"

Δείτε περισσότερα σχέδια στη σελίδα μας στο facebook

Q&A για τα γλυκά βάπτισης … εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε!

Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα… αλλά πάντα αφού έχετε καταλήξει με τον στολισμό και το ύφος ή έστω παράλληλα σε συνεργασία με τον διακοσμητή/ρια σας. Καλό είναι να υπάρχουν 2 εβδομάδες περιθώριο όμως.

Διαθέτουμε μια βασική ποικιλία από κουφέτα ετοιμοπαράδοτα. Μπορούμε να σας παραγγείλουμε όμως όποιο κουφέτο έχετε επιλέξει από την καταξιωμένη σειρά κουφέτα ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ σε τιμές χονδρικής.

Βάπτιση = candy bar! Το candy bar ή στα ελληνικά το τραπέζι των γλυκών είναι το κύριο σημείο ενδιαφέροντος της βάπτισης. Είναι το σημείο από όπου θα περάσουν όλοι οι καλεσμένοι της βάφτισης! Εκτός από τα γλυκά, μπορεί να φιλοξενεί και αλμυρό μπουφέ και αναψυκτικά – ροφήματα!

Το βασικό γλυκό που θα κεράσουμε σε όλους τους καλεσμένους, που συνήθως είναι κάποιο ποτηράκι – μπολάκι και περιέχει ότι γλυκό επιλέξετε. Ενδεικτικά: Προφιτερόλ, εκμέκ, πουτίγκα, Ferrero, cookies, cheesecake, σοκολάτα, σοκοφράουλα, σοκομπανάνα, καραμέλα,  Bueno, Rafaello, Black forest, λευκή πραλίνα, μιλφέιγ και ότι άλλο επιθυμείτε μπορεί να γίνει.  Τιμή: 0,90€ – 1,20€ (βάση ποσότητας και μεγέθους). Ανά 50 τμχ μπορείτε να κάνετε και διαφορετική γεύση αν θέλετε να έχετε ποικιλία στα γλυκά.

Τα διακοσμητικά γλυκά: macarons, cupcakes, cake pops, μπισκότα ζαχαρόπαστας, γεμιστοί μπεζέδες.

Macarons: γαλλικά αφράτα αμυγδαλωτά διάσημα σε όλο τον κόσμο! Διαθέσιμα σε 8 γεύσεις και αντίστοιχα χρώματα ( γαλάζιο – βανίλια, ροζ – φράουλα, μπεζ – πραλίνα, καφέ – σοκολάτα, κίτρινο – λεμόνι, πράσινο – φιστίκι, πορτοκαλί – καραμέλα, μωβ – βατόμουρο) ετοιμοπαράδοτα και σε ότι γεύση θέλετε κατόπιν παραγγελίας. Τιμη: 0,60€/τμχ

Cupcakes: αγαπημένα αφράτα κέικ μικρών και μεγάλων, με βουτυρόκρεμα σε όλα τα χρώματα και γεύσεις. Τιμή: από 1,20€ ανάλογα με το ντεκόρ.

Cakepops: μπαλίτσες από κέικ brownies βουτηγμένα σε σοκολάτα χρωματισμένη ή ζαχαρόπαστα. Τιμή: από 1,00€ –  ανάλογα το ντεκόρ.

Μπισκότα : μπισκότα βουτύρου με διακόσμηση συνήθως ζαχαρόπαστας που μπορεί να γράφει απλά το όνομα ή να έχουν ότι σχήμα και σχέδιο μας πείτε! Τιμή: από 1,00€ βάση ντεκόρ

Μπεζέδες : οι παραδοσιακές μαρέγκες σε τρία χρώματα, λευκό, ροζ, σιελ. Υπάρχει δυνατότητα γεμιστών με γκανάζ. Τιμή: 0,10 € – 0,30 € γεμιστοί

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν την λύση του πλήρους μπουφέ στο προαύλιο της εκκλησίας. Είναι πιο οικονομικό από το φαγητό σε κάποιο κέντρο και πιο πρακτικό, καθώς η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο για τους καλεσμένους αλλά και το ζευγάρι, ενώ αναλαμβάνουμε εμείς όλες τις διαδικασίες άρα και πιο ξεκούραστο. Τα προϊόντα; Αλμυρά πιττάκια, μίνι κρουασάν, μίνι σάντουιτς, μίνι burgerσε τιμές από 0,50€-1,30€.

Μπορούμε να σας ετοιμάσουμε μια ποικιλία αναψυκτικών, χυμών, ice tea, σοκολάτας, καφέ ακόμα και κρασί αν θέλετε! Τιμή βάση ατόμων και ειδών. Ενδεικτικά: για 120 άτομα νερό + χυμός + αναψυκτικό = 0,80€/άτομο ελεύθερης κατανάλωσης.

Τα έξοδα catering πέραν των προϊόντων δηλαδή, εξοπλισμός, προσωπικό, σύνεργα κλπ κυμαίνονται από 40€-120€ ανάλογα το μέγεθος και τις ανάγκες.

Σε συνεργασία με εσάς αν δεν θέλετε να επιβαρυνθείτε κόστος διακοσμητή, μπορούμε να σας παρέχουμε εξοπλισμό που διαθέτουμε και να δημιουργήσουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα με ελάχιστο έως μηδενικό κόστος. Αν πάλι θέλετε κάτι περισσότερο μπορούμε να σας προτείνουμε εξαιρετικούς επαγγελματίες του χώρου, ανάλογα με τα ζητούμενα σας.

Εννοείται! Δεν έχετε να ασχοληθείτε με τίποτα άλλο μετά την παραγγελία σας.  Εκπαιδευμένο προσωπικό με κατάλληλο εξοπλισμό αναλαμβάνει την μεταφορά με ψυγεία, των γλυκών σας στον χώρο που θα μας υποδείξετε. Για χώρους εκτός Αλεξανδρούπολης υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση μεταφορικών 1€/χλμ.

Σχετικά με την ποσότητα των γλυκών σας εμπιστευθείτε την γνώμη μας και μην βάζετε υπερβολικό αριθμό, πάντα υπάρχουν λόγοι να ακυρώσει κάποιος καλεσμένος εκτάκτως αλλά σχεδόν ποτέ να έρθει τελικά ενώ είχε πει πως δεν θα μπορέσει.

Να σας ζήσει!

Γενέθλια

 

Τα κεράκια σβήνουν, η ευχή γίνεται και το πάρτι αρχίζει! Χρόνια πολλά! Η τούρτα θα είναι σίγουρα τέλεια αφού θα είναι ΜΟΚΑ!

0
παραγγελίες ετησίως
Facebook Album "Χρόνια Πολλά"

Δείτε περισσότερα σχέδια στη σελίδα μας στο facebook

Q&A για τα γενέθλια … εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε!

Αναλαμβάνουμε να φτιάξουμε ότι τούρτα μας ζητήσετε. Για αγόρι για κορίτσι, για μικρούς για μεγάλους. Έχουμε μια γκάμα από σχέδια που μπορείτε να πάρετε ιδέες, όπως επίσης και στο Facebook και Instagram του ΜΟΚΑ μπορείτε να δείτε πάρα πολλές τούρτες που έχουμε φτιάξει. Επίσης μπορείτε να μας δώσετε την δική σας ιδέα για τούρτα και εμείς θα την φτιάξουμε όπως μας πείτε ή μας δείξετε.

Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα από τα καταστήματα μας, ή και διαδικτυακά μέσω email, Facebook messenger, Viber, what’s up και Instagram. Όπως σας είναι ευκολότερο.

Ενδεικτικά: Ferrero, cookies, σοκολάτα, σοκοφράουλα, σοκομπανάνα, καραμέλα, κρέμα-σοκολάτα,  Bueno, Black forest, λευκή πραλίνα, μιλφέιγ,oreo, caprice και ότι άλλο επιθυμείτε μπορεί να γίνει

Ναι. Αρκεί να μας δώσετε μια φωτογραφία σας η κάποιο αρχείο εικόνας από το internet ή απλά να μας πείτε πχ στάμπα με τον spiderman. Καλό είναι να έχουμε καλής ποιότητας εικόνα σε ηλεκτρονική μορφή ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο. Το μέγιστο μέγεθος στάμπας είναι Σελίδα Α4, ελάχιστο δεν υπάρχει. Η στάμπα χρεώνεται 10€ ανεξαρτήτως μεγέθους.

Ναι αρκεί να μας δώσετε τον κατάλληλο χρόνο προετοιμασίας.

Σε πολύ κόσμο δεν αρέσει η πολύ γλυκιά γεύση της ζαχαρόπαστας. Το καλό της ζαχαρόπαστας είναι η σταθερότητά της και η αψεγάδιαστη εμφάνιση που προσφέρει σε έντονα χρώματα. Βέβαια εναλλακτικά εφόσον τεχνικά το σχέδιο της τούρτας το επιτρέπει μπορείτε να παραγγείλετε τούρτα με επικάλυψη κρέμας, γλάσο σοκολάτας, βουτυρόκρεμα σε διάφορα χρώματα όλα αυτά.

Θα σας δώσουμε τιμή με το τέλος της παραγγελίας σας αφού μας πείτε το μέγεθος που θέλετε, τα άτομα που θα κεράσετε, την γεύση της, και το σχέδιο που θα έχει. Η τιμή του κιλού είναι 11,50€ συν όποια χρέωση επιπλέον υπάρξει για το σχέδιο που θα επιλέξετε. Οι τούρτες στο άλμπουμ του καταστήματος έχουν σταθερή χρέωση ανά μέγεθος και σχέδιο, που αναγράφεται σε κάθε τούρτα χωριστά.

Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα… καλό είναι και μια εβδομάδα νωρίτερα εφόσον γνωρίζεται ημέρα, γεύση σχέδιο και άτομα. Αν όχι, τότε να ξέρετε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται 3 ημέρες περιθώριο, ενώ σε έκτακτες περιπτώσεις μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ακόμα και με 1 ημέρα αλλά με περιορισμούς όσον αφορά τα σχέδια.

Από οποιοδήποτε κατάστημα μας είναι πιο βολικό σε εσάς την ημέρα και την ώρα που θα μας πείτε. Υπάρχει η δυνατότητα να σας φέρουμε την τούρτα στον χώρο σας δωρεάν, για παραγγελίες άνω των 40€. 

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γονείς επιλέγουν την λύση του πλήρους μπουφέ γενεθλίων. Τα προϊόντα; Αλμυρά πιττάκια, μίνι κρουασάν, μίνι σάντουιτς, μίνι burger σε τιμές από 0,50€-1,30€.

Αν έχετε πολλούς καλεσμένους μην κάνετε μεγάλη τούρτα με σχέδιο, κοστίζει δυσανάλογα. Καλύτερα να φτιάξετε την βασική τούρτα με σχέδιο όσο πρέπει για να γίνει όμορφη και ακόμα μία χωρίς ντεκόρ για να έχετε να κόψετε τα κομμάτια που θέλετε.

Χρόνια πολλά!

ALE_0969
Υπηρεσίες Εστίασης

Υπηρεσίες Εστίασης

Γενέθλια: Μπορείτε να αξιοποιήσετε τους καθιστικούς χώρους των καταστημάτων μας για να κάνετε τα γενέθλια σας ή τα γενέθλια του παιδιού σας. Θα αναλάβουμε εμείς τα πάντα! Σερβίρισμα γλυκών, αλμυρών και ροφημάτων ή ακόμα και σε μορφή μπουφέ αν θέλετε.

Μνημόσυνα: Μπορούμε να φιλοξενήσουμε στους χώρους των καταστημάτων μας τους φίλους και συγγενείς που έχετε καλέσει στο μνημόσυνο σας. Για μέγιστο αριθμό 60 ατόμων προσφέρουμε ροφήματα και πιάτο ή κουτάκι μνημόσυνου με τα προϊόντα που επιθυμείτε. Επίσης μπορούμε να σας ετοιμάσουμε τα κουτάκια με τα προϊόντα για να τα πάρετε μαζί σας στην εκκλησία στο σπίτι ή σε άλλο χώρο όπου θα παραθέσετε το μνημόσυνο. Καλό είναι να μας έχετε ειδοποιήσει τουλάχιστον δυο μέρες νωρίτερα για να είναι όλα άψογα.

Επαγγελματικές συναντήσεις : Οι χώροι μας ενδείκνυνται για συναντήσεις επαγγελματικού χαρακτήρα, καθώς είναι χώροι ήσυχοι, ευρύχωροι, με άνετο πάρκινγκ και γρήγορες συνδέσεις internet VDSL, για όλους τους πελάτες μας!