About Us

Ιστορικό

2021

Ανοίγει εκ νέου κατάστημα ΜΟΚΑ στην οδό Ηροδότου σε νέα διεύθυνση: Ηροδότου 82. Το νέο κατάστημα, το δεύτερο μεγαλύτερο πλέον, φέρει τόσο κλασσικά στοιχεία αναγνωριστικά του brand όσο και νεωτεριστικά τόσο σε προϊόντα όσο και σε αισθητική.

2015-2019

Την περίοδο της κρίσης η εταιρεία αναγκάζεται να κλείσει δύο καταστήματα της, έτσι ώστε ανασυνταχτεί οργανωτικά και διοικητικά

2013

Ο Γιώργος Κεϊβανίδης, δεύτερος γιος του Βασίλη επιστρέφει από τις σπουδές του στο Παρίσι, στην παγκοσμίου φήμης, σχολή
Lenotre. Αναλαμβάνει την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό συνταγών και παραγωγικής διαδικασίας με βάση τα νέα ευρωπαϊκά  πρότυπα.

2010

Ο Χαράλαμπος Κεϊβανίδης, γιός του Βασίλη αναλαμβάνει την οικονομική διαχείριση της εταιρείας εφαρμόζοντας μεθόδους και εργαλεία βασιζόμενα στις σπουδές του στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών με ειδίκευση στα οικονομικά της βιομηχανικής διοίκησης.

2009

Ανακαινίζεται ριζικά το πρώτο κατάστημα της Βενιζέλου ενώ παράλληλα δημιουργείται και νέο κατάστημα στην περιοχή του κλειστού σταδίου, στην Λεωφόρο Δημοκρατίας 426. Ένας χώρος με νέα αισθητική και μεγάλο αίθριο καθιστικό δυναμικής άνω των 100 ατόμων

2008

Μεταφέρεται το κατάστημα της Σαμοθράκης στην οδό Άβαντος 60 της Αλεξανδρούπολης.

2006

Δημιουργείται ακόμα ένα κατάστημα ΜΟΚΑ το μεγαλύτερο έως και σήμερα με ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και 24ωρη λειτουργεία. Βρίσκεται στην Λεωφόρο Δημοκρατίας 3 στην ανατολική έξοδο της πόλης προς το αεροδρόμιο. Ένα κατάστημα που παραμένει εντυπωσιακό μέχρι και σήμερα.

2004

Μεταφέρεται το κατάστημα των Φερών στην Αλεξανδρούπολη στην οδό Ηροδότου και έτσι πλέον λειτουργούν δύο καταστήματα στην πόλη.

2002

Εγκαινιάζεται νέο κατάστημα ΜΟΚΑ στις Φέρες. Δίπλα στο σχολικό συγκρότημα. Προσφέρει όλη την γκάμα προϊόντων και καθιερώνεται πλέον η φιλοσοφία:
Patisserie Snack Café

2001

Μια νέα μεγάλη επένδυση πραγματοποιείται στην περιοχή Λουτρά στο 13ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Φερρών. Η νέα έδρα πλέον της εταιρείας είναι μια σύγχρονη και αυτόνομη μονάδα παραγωγής τροφίμων και γλυκών, χτισμένη εξ αρχής με βάση τα πρότυπα HACCP και ISO. Η νέα μονάδα παραγωγής αναλαμβάνει να τροφοδοτεί όλα τα καταστήματα ΜΟΚΑ καθώς παράλληλα δημιουργεί δίκτυο διανομής γλυκών σε όλο τον Έβρο.

2000

Ανακαινίζεται το παραλιακό κατάστημα της Σαμοθράκης και συγχωνεύονται τα δύο καταστήματα σε ένα μεγάλο με δυναμική 250 καθιστικών και 24ωρη λειτουργία.

1994

Γίνεται νέα επένδυση, αυτή την φορά στην Αλεξανδρούπολη. Ανοίγει το πρώτο κατάστημα «ΜΟΚΑ» στην Αλεξανδρούπολη επί της οδού Βενιζέλου (46) με δικό του μεγαλύτερης δυναμικής χώρο παραγωγής που αναλαμβάνει να τροφοδοτεί και όλα τα καταστήματα. Τα επόμενα χρόνια το ΜΟΚΑ εισάγει στην αγορά της Αλεξανδρούπολης μια ανατρεπτική για την εποχή γκάμα γλυκών γαλλικής τεχνοτροπίας και αρχίζει να κερδίζει σταθερή και αυξανόμενη πελατεία.

1992

Ανοίγει το δεύτερο κατάστημα «ΜΟΚΑ» στην παραλία της Καμαριώτισσας που γίνεται σημείο αναφοράς τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού.

1989

Ο Βασίλειος Κεϊβανίδης και η σύζυγος του Παναγιώτα, ιδρύουν  την εταιρεία «ΜΟΚΑ».  Το πρώτο ζαχαροπλαστείο ανοίγει, στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης, παράλληλα με ξεχωριστό χώρο παραγωγής γλυκών και αρτοσκευασμάτων. Υπήρξε το πρώτο οργανωμένο καφέ ζαχαροπλαστείο της Σαμοθράκης. Εκδηλώσεις όπως γενέθλια, γάμοι και βαπτίσεις, μπορούσαν πλέον να έχουν γλυκά κατά παραγγελία. Το εργαστήριο παραγωγής επί σειρά ετών τροφοδοτούσε με γλυκά και το στρατόπεδο του νησιού.